Ring Drycker & Sånt för bokning av dryckesprovning


Whisky

I slutet av 80-talet   bestämde jag mig för att besöka alla destillerier i Skottland efter ha provat en gammal Mortlach på Craigellachie Hotel i Speyside. I Sverige fanns på bolaget några få malt samt Vin& Sprits Standard Selection.

I mitten av 90 talet startade jag och vännen Lindgren en whiskyklubb i Kalmar som omedelbart blev en succé. Vi åkte över till Skottland några gånger. Tågluffade genom Highlands och jobbade på krog i Tarbert allt för att få den rätta känslan för drycken.

  En annan passion utöver whisky är flugfiske.


Under åren som gått har jag haft förmånen att fiska i de större namngivna laxälvarna i Skottland. Runt dessa älvar ligger flertalet destillerier och vid River Spey är det omkring 46 st ”on steam”.

Många av destillerierna har aldrig gett ut en malt utan bidragit med råvara till den stora blendedindustrin.   Men, de senaste årens whiskyboom har gjort att de flesta sparat några exklusiva fat till malt och givit ut dem i begränsad upplaga.

En del sticker ut, andra ”så där”. Känns ibland som om allt går att sälja bara det står malt på flaskan... I Sverige har vi numera 16 destillerier. Snart kan vi nog indela dem i smaktyper, öst mot väst, söder mot norr. Tror att de flesta människor i vårt land har bevistat en whiskyprovning och är mycket kunniga. Det är i alla fall den erfarenhet som jag haft under de senaste åren.

Dags att sätta Skottland mot Sverige?

Anders Elfström, Kalmar,  ordnar dryckesprovning efter dina önskemål

 

Anders Elfström, Kalmar,  ordnar dryckesprovning efter dina önskemål Boka din provning med Anders Elfström Anders Elfström, Kalmar,  ordnar whiskyprovning efter dina önskemål Anders Elfström, Kalmar,  ordnar vinprovning efter dina önskemål Anders Elfström, Kalmar,  ordnar ölprovning efter dina önskemål Anders Elfström, Kalmar,  ordnar dryckesprovning efter dina önskemål Anders Elfström, Kalmar,  ordnar dryckesprovning efter dina önskemål